24 Şubat 2010 Çarşamba

Balyoz da 7 tutuklama!

Balyoz Darbe Planı Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 2'si muvazzaf 7 subaydan tamamı tutuklandı.

Muvazzaf subaylar, Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'nda yapılan işlemlerin ardından Hasdal Askeri Cezaevi'ne, emekli subaylar ise Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki hareketlilik sabah saatlerinde başladı. Balyoz Darbe Soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişi İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Bu kişilerin savcılık sorugusu akşam saat 20:00 sıralarına kadar sürdü.

Savcılık sorgusu tamamlanan muvazzaf subaylardan Tümamiral Ramazan Cem Güldeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Albay Ümit Özcan, emekli Tümamiral Özer Karabulut ve emekli Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 6 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.



Mahkemeye sevk edilen muvazzaf ve emekli subaylardan tamamı "örgüt üyeliği" suçundan tutuklandı. Tutuklananlardan muvazzaf subaylar Tümamiral Ramazan Cem Güldeniz ve Tuğamiral Aziz Çakmak Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan subaylar daha sonra Hasdal Askeri Cezaevi'ne götürüdü.

Emekli subaylar Ali Deniz Kutluk, Mehmet Kaya Varol, Engin Baykal, Özer Karabulut ve Ali İhsan Çuhadaroğlu ise Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder