24 Şubat 2010 Çarşamba

Ak partiden tepki!

Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Genelkurmay Karargahı'nda dün yapılan ve Orgeneral İlker Başbuğ'un orgeneral ve oramirallerle yaptığı toplantı için ''Hangi toplantı menfi etki edecekse tarih önünde sorumlu olacak'' dedi.

Balyoz Operasyonu sonrası, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, kuvvet komutanları ile tüm orgeneral ve oramirallerin hükümete "toplu istifa resti" iddiaları Ankara'yı karıştırdı. TSK, akşam saatlerinde tüm orgeneral ve oramirallerin "Ciddi durumu" görüştüğünü açıkladı.

ERDOĞAN'IN EVİNDE KRİTİK BULUŞMA

Balyoz Operasyonu sonrası, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, kuvvet komutanları ile tüm orgeneral ve oramirallerin hükümete "toplu istifa resti" iddiaları üzerine TSK, dün akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. Tek cümlelik açıklamada, ''İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında ortaya çıkan ciddi durumu değerlendirmek üzere, dün Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli bütün Orgeneral ve Oramirallerin katılımı ile bir toplantı icra edilmiştir" denildi.

AK PARTİLİ KAPUSUZ AÇIKLAMA YAPTI

Kapusuz, AK Parti Genel Merkezi'ndeki il halkla ilişkiler başkanları toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "yaşanan gelişmelere ilişkin toplantılar oldu, Genelkurmay'ın da bir açıklaması oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kapusuz, şunları kaydetti:

"Yargılama süreciyle ilgili olan bazı konular yargıya intikal ettiği için çok fazla konuşulmasının erken olduğunu düşünüyorum.

"Bir kez daha şunu açık bir dille ifade edeyim; her davet edilen, çağrılan, sorguya alınan 'suçludur' diye bir kural yok. Dün sorgulaması yapılanlar mahkemeye çıkarıldı bir kısmı tutuklandı, bir kısmı da serbest bırakıldı. Ama ben medya başta olmak üzere, siyasetçilerimiz de dahil olmak üzere, herkesin bürokrasi de dahil buna, yargıyı rahatsız etmemesini, kendi haline bırakmasını, görevini rahatlıkla yapabilmesinin ortamını sağlamaya davet ediyorum. Buna hangi toplantı, hangi görüşme, hangi açıklama menfi etki edecekse, bu, tarih önünde sorumluluğu da beraberinde getirecektir.

Bugünkü konuşulan, yaşanılan her olay yarın da herkesin önüne konulacaktır. Dün nasıl yaşananlar bugün gündeme gelmişse, bugünkü yaşananlar da yarın yine toplumun gündeminde olacaktır. Herkesi Anayasa ve yasalardaki yazılı olan kurallara davet ediyor, buna uygun hareket etmelerini de bekliyorum, diye açık bir samimi kanaatimi de ifade etmek istiyorum."

MUHALEFETTEN İSTİFA İDDİALARINA TEPKİ

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Sivas Milletvekili Melik Ejder Özdemir, Başbakan Yardımcısı Çiçek'in, Genelkurmay Başkanlığı'na yaptığı ziyaret ve "istifa" iddialarını değerlendirdi. Özdemir, 2 yıldır Ergenekon'la ilgili davaları ibretle izlediklerini kaydederek, "Bu gözaltılar ve Silivri'deki dava, adli bir davanın ötesinde siyasi bir takibe dönüşmüş vaziyette" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici bir gazetecinin, "Genelkurmay Başkanlığı'nda orgeneraller toplandı. Komutanların Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e istifa resti çektiği söyleniyor" sözleri üzerine, komutanların görüşmesinde ne konuşulduğunu bilmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Ekici, bu yöndeki sorulara yanıt verirken, iddia edildiği gibi askerlerin istifasının ordunun sistematiğini perişan edeceğini savunarak, "Bu ihtimali dahi düşünmem bile. Türkiye Ordusu geleneksel bir ordudur. Muz ordusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumları böyle bir istifanın altında kalır" değerlendirmesinde bulundu.

Ekici, Genelkurmay Başkanı'nın ille de bir açıklama yapma zorunda olmadığına işaret ederek, "Genelkurmay, Başbakana bağlıdır. Sayın Başbakan bir açıklama yapsın. Türkiye çok olağanüstü günler yaşıyor. Cumhurbaşkanına önemli görevler düşüyor" dedi.

Bu konunun spekülasyon alanı olarak kullanılmasının da doğru olmadığını dile getiren Ekici, olağanüstü günler yaşandığını belirtti. Bu dönemde herkesin sağduyulu bir şekilde, birbirini dinleyerek çalışma yapması gerektiğine işaret eden Ekici, "Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, yürütmeye ve yasama organı temsilcilerine önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder